Wat kun je nu eigenlijk verwachten van het trainingstraject?

Inmiddels hebben er zeven trainingstrajecten plaatsgevonden en staat er een 8e traject op de planning. Hoewel wij zelf iedere keer weer erg enthousiast zijn over de trajecten en met veel plezier terugkijken op de sessies, is het goed om ook de mening van onze deelnemers eens te belichten. Hoe hebben zij de trainingen ervaren? Pieter legde een aantal vragen voor aan enkele van ‘onze’ dames. Corrie Spaans gaf gehoor aan ons verzoek. Haar ervaring tref je hieronder.

1) Wat stelde je jezelf vooraf voor bij de coaching sessies van Kijk Haar!?
Ik had geen idee wat ik moest verwachten. Tijdens een wandeling had ik gehoord dat het veel beter was dan een outplacementtraject en ook anders, dus daar ging ik vanuit.

2) Nu de sessies voorbij zijn ben ik benieuwd hoe je ze hebt ervaren..

Ik vond het heel leuk en ik vond het ook heel fijn dat het met een vaste groep was en niet, zoals bij de BroekRiem, dat je elke keer moet afwachten wie er is. Bovendien duren de sessies langer waardoor er dieper op de stof kan worden ingegaan. Ik vond het echt heel fijn. Ook fijn dat het er zes achter elkaar zijn, waardoor je wel gaat, je hebt je er immers voor aangemeld. Bij de BroekRiem kijk ik altijd of ik de plaats goed vind (OV bereikbaar) en wat het onderwerp is. Hier wist ik dat niet van tevoren.

3) Aan welke sessie heb je het meest gehad? Welke sessie heeft het meest indruk op je gemaakt?

De video coaching van Kian heeft de meeste indruk op mij gemaakt en daarnaast de trainingen van Mirjam Bloem.

4) Heb je al zaken uit de sessies toegepast in de praktijk?

Ja, ik vind dat ik nu meer zelfvertrouwen heb en presenteer me anders. Ga anders een sollicitatiegesprek in.

5) Is er iets waarvan je zegt, qua thematiek, waar we bij Kijk Haar! beslist aandacht aan moeten gaan schenken?

Een goed LinkedIn profiel maken, en Twitter.

Hoe kijk je terug op de deelname aan het programma van Kijk Haar!?

Ik vond het hele leuke sessies, ik heb ze niet allemaal meegemaakt (de vijfde niet) maar het was een leuke groep en we stimuleerden elkaar! Er werd ook veel gelachen. De video coaching was met een heel klein groepje (3 kandidaten, Patty en Kian) en dat was eigenlijk wel fijn. Hoewel ik ook wel benieuwd was geweest naar de reacties van de overige deelnemers, kon het nu in alle rust plaatsvinden. Patty had de rol van HR medewerker op zich genomen en dat was wel heel prettig omdat zij goede vragen weet te stellen. Hoewel ik een angst heb voor camera’s heb ik er weinig van gemerkt dat er opnames werden gemaakt. Ik heb hele nuttige (positieve) kritiek gekregen en door de beelden kijk ik nu echt anders naar mezelf.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Wil je response geven?
Graag zelfs!
Voel je vrij om een reactie te plaatsen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *