Voor het voetlicht: Gilbert Wind

Wederom laten we graag een van onze teamleden zelf aan het woord. Deze week is het aan Gilbert Wind, binnen Kijk Haar! verantwoordelijk voor de workshop over PRI (Past Reality Integration), om zich voor te stellen!

Wie is Gilbert?

Ik ben al zolang ik me kan heugen met mensen bezig. Vanaf het eerste moment dat ik ben gaan nadenken over wat ik wilde worden was het iets met en voor mensen. Zo had ik, toen ik eindexamen deed, het plan om Geestelijk Verzorger te worden bij Defensie. Om iedereen met gewetensbezwaren of iedereen die niet goed in zijn vel zat in het leger te helpen. Daarom ben ik na school eerst in dienst gegaan en daarna Humanistiek gaan studeren. Dat was me echter te soft….ik ben daarna een zakelijker route gaan lopen: eerst in HR, daarna als manager van een fondsenwervers bedrijf om tenslotte via de werving en selectie weer terug te komen bij waar het begon: mensen helpen. En dat doe ik nu nog steeds! Ik werk als coach en therapeut, met een prachtige en effectieve methode. Verder ben ik inmiddels 17 jaar gelukkig met Kitty getrouwd (lees het net zoals je wilt, alle varianten kloppen! 😉 en heb ik kinderen. Oh ja, en ik woon in Wijk bij Duurstede.

Wat heb je te bieden?

Als het gaat om Kijk Haar! dan kan ik je helpen in beeld te krijgen waar de remmen, belemmeringen, de niet helpende overtuigingen vandaan komen. En hoe je die aan kunt pakken! Zodat je weer écht in je kracht komt en vanuit je hartje keuzes maakt en stappen zet. En verder komt!  Eigenlijk niks meer dan dat. Maar absoluut ook niet minder!

Wat is je levensmotto?

Leef vanuit je hart.

Als je je hart open kunt stellen en van daaruit je keuzes kunt maken blijf je het dichtst bij jezelf en handel je vanuit je eigen kracht. Die is immens. Door vanuit mijn hart te leven en met compassie naar mijn medemensen te kijken merk ik dat ik heel veel mooie ontmoetingen heb, veel met mensen bereik en gewoon lichter en met meer plezier in het leven sta. Er zijn nog steeds problemen, er gebeurt nog steeds van alles wat moeilijk, naar of spannend is…. Maar het is makkelijker er mee om te gaan!

Wat is je doel?

Mijn doel….. Ik heb niet echt een doel in die zin dat ik iets wil bereiken: ik hoef niet rijk te worden of altijd gelukkig…als dat laatste al bestaat. Als ik een doel heb is het om zo open en zo veel mogelijk vanuit mijn hart te leven. En dan komt er wat er komt!

Wat doe je voor werk?

Ik doe veel en veel verschillende dingen. Ik werk voor een deel als consulent re-integratie/ trainer/ werkconsulent. Dat doe ik voornamelijk voor het geld, hoewel het ook wel heel leuk is om te doen. Daarnaast werk ik als mobiliteits-, loopbaan- en reïntegratiecoach: dus begeleid ik mensen in Outplacement, 2e Spoor of Loopbaantrajecten. Ook dat doe ik vooral omdat ik het goed kan en ik er geld mee verdien. Al moet ik eerlijk zeggen dat dit al dichter ligt bij mijn passie.

Tenslotte werk ik als Past Reality Integration Coach en Therapeut. En dat is wat ik het allerliefste doe. Mensen die echt met pittige vragen en problemen bij me komen weer op pad helpen en iets meegeven waar ze de rest van hun leven baat bij hebben.

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen?

Mocht dat nog niet duidelijk zijn: mijn hart klopt sneller van mensen! Mensen trainen, mensen coachen, mensen begeleiden in therapie… zeg het maar! Dat is absoluut wat ik het allerliefste doe. Mijn passie dus.

Welke uitdaging ga je niet uit de weg?

Poeh…. Daar zijn er een aantal van.

Een van de uitdagingen is om onafgebroken te blijven kijken naar wat mij bij mezelf remt of tegenhoudt. Dat is heel ingewikkeld en soms pijnlijk, maar zeker een uitdaging die ik aanga.

Een andere uitdaging die ik zeker niet uit de weg ga is om ook in organisaties waar daar weinig ruimte voor is te blijven knokken voor echte aandacht voor de mensen waar je mee en voor werkt. Iedereen heeft altijd een verhaal. En dat verhaal is waar het om gaat. Wanneer je daar contact mee kunt maken weet je wat er nodig is, hoe je iemand kunt bereiken en hoe je diegene mee kunt krijgen.

De laatste uitdaging die ik hier wil noemen is van een heel andere orde: als iemand tegen mij zegt dat “het niet kan”…. Dan zie ik dat als een uitdaging. En ben ik geneigd te gaan zoeken en blijven zoeken tot ik gevonden heb hoe het wél kan.

Wat zeggen anderen over jou?

Vraag het ze! Dan heb je het echte antwoord. Maar als ik het moet zeggen: ik denk dat ze me vooral iemand vinden die altijd een oor heeft voor de mensen om hem heen. Ook wel een chaoot trouwens. Iemand die graag ouwehoert en geintjes maakt. De meeste mensen die me een beetje kennen weten ook dat ik een die-hard Bowie fan ben. Al vanaf mijn 14e. (Waarbij Die-hard wel een slechte woordkeus is;-)  En oh ja, ik onthou heel veel van die lullige weetjes: songteksten, songtitels, filmtitels en wie waarin speelde en dat soort dingen. En tenslotte: waarschijnlijk zullen mensen van me zeggen dat ik een rare hobby heb: ik ga met mijn broers een aantal keer per jaar naar Frankrijk, de slagvelden van WOI bezoeken. En dan het liefst forten in, onder de grond in het pikkedonker, of in de bossen zoeken naar wat er te zien is…

Wat is je beste eigenschap?

Pfff…. Misschien heel cheesy maar ik denk dat mijn beste eigenschap is dat ik liefdevol ben…

Wat is jouw slechtste gewoonte?

Naast dat ik mijn nagels en nagelriemen bijt? En graag een wijntje drink en hou van lekker vet eten? Hmmmm…. Misschien dat ik standaard net te hard rijd in de auto.

Welke levensles deel je graag met anderen?

Ik ben de dag na mijn 40e verjaardag Burn-Out gegaan en na een half jaar niet mijn bed uit of naar buiten te willen/durven weer langzaamaan hersteld. Die burnout kwam omdat ik deed wat ik heel goed kon maar waar ik eigenlijk niets mee had: ik gaf leiding aan een bedrijf waar 200 mensen werkten en zat een aantal keer per maand in Zurich voor overleg… dat vond ik stoer en ik verdiende lekker geld…. Maar het vrat me op. De les daaruit? Volg je hart! Vind je passie en ga er voor! Dan komt het. Echt waar.

Wat is voor jou: La dolce vita?

La Dolce Vita….

Ik heb twee versies:

  1. La douce vie…. Da’s de zomer in Zuid Frankrijk. Een grote tent aan een rivier, ’s morgens wakker worden en de tent uit en de rivier in en dan lekker zwemmen. Dan naar de bakker voor croissants…een dag luieren en lezen en daarna met een pastis heerlijke salades maken, en lekkere hapjes ( eigenlijk Tapas, maar da’s Spaans…) en die dan gedurende een lange avond met ruim goede wijn langzaamaan opmaken. In het gezelschap van mijn gezin en wat vrienden.
  2. La dolce Vita: Met Kitty (mijn vrouw) door Rome slenteren. Cultuur ademen. Een restaurantje achteraf zoeken en samen heerlijk eten en intussen in gesprek over alles wat losgekomen is.

Wat wil je de deelnemende dames aan Kijk Haar! maar ook werkzoekenden in het algemeen mee geven?

Geloof! Geloof in jezelf, geloof in wat je kunt. Geloof erin dat er mensen zijn die je verder kunnen helpen. Geloof dat jouw plek er echt is. En werk daarnaar toe vanuit jouw kracht en passie. En doe dat samen, zodat je, als jij het even moeilijk hebt, altijd iemand om je heen hebt die je overeind houdt.

 

Meer weten over Gilbert? Check zijn website: http://www.gilbertwind.nl/

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Wil je response geven?
Graag zelfs!
Voel je vrij om een reactie te plaatsen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *