Voor het voetlicht: Corrie van Nieuwkerk

Het gaat goed met Kijk Haar! Het zevende traject gaat eind juli in Delft van start en inmiddels is er ook weer een nieuwe trainer aan ons team toegevoegd: Corrie van Nieuwkerk. Natuurlijk willen we Corrie graag aan jullie voorstellen en wie kan dat beter dan Corrie zelf?

Wie is Corrie?

Ik heb ooit vanuit ‘de zorg’ (verpleegkundige-A) de overstap gemaakt naar het ‘bedrijfsleven’.
Met ruim 20 jaar ervaring binnen de zakelijke dienstverlening als lijnmanager, accountmanager en manager operations heb ik een rugzak vol ervaring die ik graag inzet in mijn rol van trainer of trainingsacteur.
Ik heb een enorme drive om zaken voor elkaar te krijgen, ben enthousiast en wil graag anderen motiveren.

Hoe ben je in contact gekomen met stichting Kijk Haar!?
Via de sociale media. Getriggerd doordat Kijk Haar vooral kansen ziet, denkt in mogelijkheden.

Wat heb je te bieden?
Veel enthousiasme en het vermogen om anderen iets over te brengen.

Wat is je levensmotto?

“Wanneer je uitgaat van wat al goed gaat in plaats van wat nog niet, heb je in plaats van een gat om uit te klimmen al een opstapje om verder te komen”.

Wat is je doel?

Mijn drive is mensen in beweging te brengen om het maximale uit zichzelf en de samenwerking met anderen te halen. Om met elkaar te praten in plaats van óver elkaar. Om samen te werken in plaats van ‘ieder voor zich’.

Wat doe je voor werk?

Ik ontwikkel en geef trainingen op het vlak van effectief communiceren, klantgerichtheid, teamsamenwerking en leiderschap. Als gecertificeerd DiSC trainer zet ik de DiSC gedragsstijlen daarbij vaak in.

Als Trainingsacteur ben ik vooral een ‘levend’ leermiddel om actie en reactie door spel te laten ervaren. Waarbij er geen sprake is van ‘goed’ of ‘fout’, maar van ‘dit werkt wel’ of ‘dit werkt niet voor mij’.

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen?
Dat is toch wel “Vliegeren met tegenwind”, een samenwerking met een collega trainingsacteur. Wij spelen samen de voorstelling “Plakband & Polaroid”. Een indringende voorstelling voor zorgprofessionals en mantelzorgers waarbij wij een inkijkje geven hoe het leven van twee mensen verandert wanneer bij één van hen Alzheimer wordt geconstateerd.

Welke uitdaging ga je niet uit de weg?
Het is nog niet zo heel lang geleden dat ik mijn baan ‘aan de wilgen hing’ en als zelfstandig trainer ben begonnen. Het opbouwen van een netwerk, het zoeken van opdrachten en klanten kost tijd. En toch pak ik telkens weer gewoon de telefoon, ook al vind ik het nog steeds lastig om van mijzelf te zeggen waar ik in de behoefte van anderen zou kunnen voorzien.

Wat zeggen anderen over jou?
“In het geven van feedback zorgvuldig en zeer betrokken met de deelnemer”
“Integere harde werker”
“Zeer betrokken bij de deelnemer en zijn leerdoel”
“Zoekt de samenwerking”
“Energiek en fijn om mee te werken”

Wat is je beste eigenschap?
Ik ben oprecht, wat je ziet is wat je krijgt.

Wat is jouw slechtste gewoonte?
Koekjes. Alle soorten. Niet één of twee, maar de trommel moet leeg….

Welke levensles deel je graag met anderen?
Uitgaan van wat al goed gaat in plaats van wat nog niet. Niet denken vanuit “ik kan dat niet”, maar vanuit “ik kan dat nóg niet”.

Wat is voor jou: La dolce vita?
Toen onze kinderen nog klein waren en wij ’s zomers kampeerden had ik ’s morgens vroeg van dat soort momenten. Als eerste wakker, de tent uit en brood halen bij de lokale bakker of op de camping. Terug bij de tent koffie zetten en met een boek voor de tent. In de wetenschap dat mijn gezin nog heerlijk en veilig lag te slapen en ik even een heerlijk moment had voor mijzelf.

Nu mijn kinderen niet meer meegaan op vakantie is het bijna letterlijk “La dolce vita” geworden, op vakantie naar Italië met heerlijke wijnen en verrukkelijk eten.

Wat wil je de deelnemende dames aan Kijk Haar! maar ook werkzoekenden in het algemeen meegeven?

Ik zou soms vrouwen van mijn leeftijd wel willen toeschreeuwen: kom op, je kunt veel meer dan je denkt, stop met denken in onmogelijkheden, stop met jezelf klein maken. En heb vooral wat meer compassie met jezelf.

 

Corrie’s website kun je vinden op: http://www.corrievannieuwkerk.nl/

2 antwoorden
 1. Magda Gort
  Magda Gort zegt:

  Wat een leuke, energieke en enthousiaste vrouw is Corrie.
  Een erg leuk stuk om te lezen, waar ik zelf ook energie van krijg.

  Beantwoorden
 2. Thea van den Brink
  Thea van den Brink zegt:

  Ik ken Corrie nog maar kort en een heel klein beetje. (Vanuit de cursus woonondersteuner ) Waar zij ons Training in geeft. Toch heb ik het gevoel dat ik haar al heel lang ken. Zij is een warme prettige vrouw. Vooral leerzaam.
  Dank je wel corrie voor de lessen die je me leert in omgang met de demente cliënten.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Wil je response geven?
Graag zelfs!
Voel je vrij om een reactie te plaatsen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *