Streetlife – straten schoonmaken!

20 augustus

Nu alweer een paar keer op stap geweest om met mijn ploeg de straten schoon te maken.

 

Straten schoonmakenHet valt mij op dat er ongelooflijk veel viezigheid op de straten ligt. Ik ga er een oog voor krijgen ;-). Eigenlijk van den zotte, er is een groep mensen die zooi op straat gooit en een groep mensen die dat dan weer moet opruimen.

Wat ik al ben tegengekomen qua vuil is bizar. Denk aan flessen drank, zakdoekjes, bierdoppen (veeeel), luiers (vol), sokken, plastic handschoenen, plastic zakken in diverse formaten, blikjes (heeeel veeel), wieldoppen, kartonnen verpakkingen groot/ klein, plastic verpakkingen groot/ klein.
Ik zou bij deze iedereen die dit leest willen oproepen bewuster met zijn afval om te gaan. De straat is geen vuilnisbak! Gooi je afval in een vuilnisbak thuis of eentje die op straat staat, daar zijn ze voor. De straat is trouwens wel schoon als wij langs zijn geweest 🙂

Het lopen in mijn ploeg is gezellig, deze week weer een andere samenstelling qua ploeg. Nieuwe mensen en dus ook nieuwe verhalen en vooral netwerken. Ik ga er maar vanuit dat ik niet weet hoe een koe een haas vangt.

Ik noemde al eerder dat ik het gevoel heb in een film te zitten. Het eikeltje van Scrat, de Sabeltandeekhoorn uit Ice Age komen een aardig eind in deze richting. Ik wordt altijd vrolijk van dat beestje, hij probeert gewoon van alles uit en weet gelukkig niet wat hij dan teweeg brengt.

 

Tekst: Marijke Lammers

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Wil je response geven?
Graag zelfs!
Voel je vrij om een reactie te plaatsen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *