Astrid Ottes

Stijlvol voor –bijna- noppes

In dit tijdperk van Instagram, Facebook en Youtube, worden we bijna doodgegooid met influencers en stijliconen én workshops om er net zo ‘fabulous’ uit te zien als zij. Best leuk soms. Om naar te kijken of inspiratie op te doen. Maar wat, als je een beginnende ondernemer bent met een wiebelige bankrekening. Of erger, je hébt nog geen baan en je moet rondkomen van de bijstand? Tja, dan zijn al die leuke kleren, tassen, schoenen en sieraden niet voor jou bedoeld. Jammer dan.

 

Astrid OttesOh ja?

Niks jammer dan!

Vergeet de winkels waar je normaal gesproken kwijlend voorbij loopt en ga eens op zoek naar een kringloopwinkel, inbrengwinkel, 2ehands zaakjes. Haal je daar je neus voor op? Dat is niet verstandig. Heus, geloof mij nou maar. Ik ben een expert geworden in 2e hands en zou zó een stijlicoon kunnen worden, ware het niet dat het me doodvermoeiend lijkt om mezelf elke dag in een nieuwe outfit op de foto te moeten zetten. Desalniettemin heb ik dat een tijdje geleden wél gedaan. Een aantal dagen achtereen heb ik mezelf gefotografeerd in een andere outfit en dat op Instagram geplaatst om vrouwen van mijn leeftijd ( ik ben 57) die, net als ik, moeten rondkomen van bijna niks, een hart onder de riem te steken. Vervolgens zette ik de samenvatting van die serie ook op LinkedIn en daar werd ik opgemerkt door Patty die me vroeg een blog te schrijven.

 

Maar hoe pak je het nou aan?

Zoek eerst naar het soort winkels dat ik hierboven noemde en ga eens kijken. Je weet dan gelijk ook wat de prijzen zijn. Je hebt winkels waar ze 2ehands topmerken verkopen, die kun je schrappen want te duur (voorlopig in ieder geval). En nee, je koopt nog niks tenzij je iets ziet waar je helemaal verliefd op wordt en wat je je ook nog eens kunt veroorloven.

Waarom niets kopen, vraag je?

Kijk eerst in je kast wat je al hebt en bedenk wat je er aan mist. Dat kunnen items zijn als een broek of rok of shirt, maar misschien mis je vooral kleur of details als riemen, tassen, oorbellen en sjaals. Als je dat beeld een beetje compleet hebt kun je een keuze maken van wat je wilt aanschaffen.

Een voorbeeld:

Je houdt erg van groen, maar daar heb je bijna niets van. Ga dan op zoek naar één kledingstuk of maximaal twee, zoek daar bijpassende accessoires bij, zoals een tas, oorbellen en een sjaal.

Wat ik vaak doe, is dat ik een bepaald kledingstuk waarbij ik iets zoek, aantrek naar de winkel zodat ik zeker weet dat het matcht met wat ik daar vind. En heel belangrijk, bedenk van tevoren wat je wilt of kunt uitgeven.Astrid Ottes

Marktplaats

Als ik heel goed weet wat ik wil hebben, zoek ik op Marktplaats. Laatst had ik bedacht dat ik een knalrood broekpak wilde hebben, dus voerde ik dat in bij de zoekfunctie. De eerste dag vond ik niks, maar de tweede dag vond ik precies wat ik zocht en deed ik een bod. Een paar dagen later had ik het pak in huis voor nog geen €20, -.

Ja maar, hoe betrouwbaar is dat Marktplaats en hoe weet je nou of wat je koopt van goede kwaliteit is? Natuurlijk, het is en blijft een gokje maar ik kan je verzekeren dat de meeste mensen gewoon goede spullen aanbieden. Ik doe het al jaren en heb nog nooit een miskoop gedaan. Ik kijk wel altijd even hoe lang iemand al op Marktplaats geregistreerd is. En mocht het onverhoopt toch tegenvallen? Dan verkoop je het zelf weer door via datzelfde Markplaats of een inbrengwinkel.

Facebook

Ook op Facebook kun je dingen vinden. Er bestaan pagina’s als de Weggeefhoek (meestal met een plaatsnaam of netnummer erachter), Ruilen of Vraag en Aanbod. Ga eens op zoek en je zult je verbazen. Een tof jasje scoren in ruil voor een pak chocokoekjes, het is écht mogelijk! En heb je die panterjas van mij gezien? Helemaal gratis!

Nooit meer wat nieuws?

Natuurlijk wel. Tegenwoordig is het om de haverklap uitverkoop of staat er ergens achter in de winkel een rek met koopjes. Maar ook hier geldt, koop niet zomaar iets omdat het leuk is of spotgoedkoop, maar bedenk waar het bij past en of je het bedrag er voor over hebt. Ik geef meestal niet meer uit dan een tientje.

Astrid OttesEn dan nog even dit

Wat mag je als 50+ vrouw nou wel en niet dragen?

Ehm….van wie?

Je mag álles dragen wat je leuk vindt en waar je je lekker in voelt. En wees niet te bang voor kleur. Kleur is goed voor je humeur en het laat je stralen, of het nou een knalroze jasje is of een knalroze tasje en dito oorbellen, om maar eens een kleur te noemen.

Durf te experimenteren en geniet van je mooie zelf!

Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen inspireren. Veel plezier!

En oh ja, de gemiddelde prijs van de kleding en accessoires op de foto’s is €5, –

I rest my case.

 

Tekst en fotografie: Astrid Ottes

1 antwoord
 1. Irene
  Irene zegt:

  Heerlijk Astrid en life zie je er inderdaad stylish uit. Een sterke zelf.
  Ben het eens en doe het mezelf kleden & stylen ook al jaren grotendeels zo.
  Creatief van niets iets maken en een zelf neerzetten waar je ” u” tegen zegt is onder andere waaruit blijkt hoe je in het leven staat !

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Wil je response geven?
Graag zelfs!
Voel je vrij om een reactie te plaatsen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *