Even bellen met…..Rob Mes

Ons teamlid Pieter van Stein, zelf uitermate betrokken bij het wel en wee van de mensheid, wil wel eens weten welke drijfveren andere mensen hebben om steeds weer de helpende hand te bieden. Dit keer besluit hij een aantal vragen voor te leggen aan Rob Mes, verbinder en (zoals Rob zelf gekscherend aangeeft), ‘oude’ kruiwagen per direct beschikbaar voor gratis hulp.

Rob Mes* Omschrijf je nieuwe rol als vrijwilliger eens?
Mijn rol is er één van verbinder. Ik breng mensen die beschikbaar zijn voor de arbeidsmarkt in gesprek met connecties die vacatures te vervullen hebben. Ik gebruik daarvoor een metafoor genaamd ‘Kruiwagen’.

* Via welke wegen komen werkzoekenden met jou in contact? En met welke vragen?
Via connecties, mond tot mond-reclame, organisaties, na reacties/commentaren op posts of commentaren/deelname op discussies in groepen op Linkedin. Ook bied ik regelmatig mijn gratis diensten aan op Linkedin, in Linkedin-groepen of organisaties/stichtingen. Een deel van hen wil graag verbonden zijn, omdat ze de ‘kruiwagen-aanpak’ een mooi gebaar vinden, een ander deel is recruiter/werkgever/organisatie, die vacatures aanbieden of te vervullen hebben, weer een ander deel (het grootste) zoekt een baan.

* Wat kun jij voor werkzoekenden betekenen?
Mogelijk een connectie of een baan. Ik geef ook tips omtrent bijvoorbeeld gebruik Linkedin, verwijs naar connecties die behulpzaam kunnen zijn met optimaliseren van profiel en cv.

*Je hebt meer dan 4300 connecties. Welke successen heb je inmiddels behaald?
Inmiddels heb ik bijna 4500 connecties. Successen (cijfers) houd ik niet bij omdat ik geen onderneming heb. Als ondernemer zou ik vanzelfsprekend bestuurlijke informatie bijhouden. Dagelijks krijg ik bedankjes/veren via de mail of men schrijft een aanbeveling of geeft een onderschrijving. Gemiddeld promoot ik 100 mensen per maand op deze wijze. Gevoelsmatig denk ik dat ca. 50%, die zichzelf promoten in mijn netwerk, uiteindelijk een baan vindt.

*Waar haal jij een stuk voldoening uit tijdens jouw inzet voor werkzoekenden?
Het is fijn dat ik mijn oude zakelijke netwerk nog kan gebruiken om mensen te helpen. Mensen helpen heb ik altijd gedaan en vind dat heel gewoon.
Mijn hulp zie ik als een soort pay back aan de maatschappij voor de kansen en mogelijkheden die ik heb gekregen.

 

Wil je linken met Rob? Via Linkedin kun je hem uitnodigen: https://www.linkedin.com/pub/rob-r-e-mes-direct-beschikbaar-als-kruiwagen/13/5b4/291

 

 

1 antwoord
  1. Stella de Swart
    Stella de Swart zegt:

    Pay iT forward de film vond ik zo herkenbaar net zoals Rob nu vrijwillig en vanuit zijn hart mensen positief stimuleerd!Ik wordt daar blij van, omdat ik ook altijd graag mensen in verbinding breng!
    Groeten van Stella de Swart

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Wil je response geven?
Graag zelfs!
Voel je vrij om een reactie te plaatsen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *