PowerVrouw Award

Een onderonsje met de Kijk Haar! Powervrouw van 2018

Tijdens het Zomer Event was een van de hoogtepunten van de avond de uitreiking van de Powervrouw Award 2018. De award ging naar een vrouw die, ondanks honderden afwijzingen, bleef volhouden en uiteindelijk toch een baan vond waar zij al haar vaardigheden en capaciteiten in kwijt kan. Dominique Apon is daarmee een lichtend voorbeeld voor al diegenen bij wie dit nog niet gelukt is. Kijk Haar! wil natuurlijk weten hoe het voelt om én tot Powervrouw 2018 te zijn verkozen én uiteindelijk toch die topbaan te bemachtigen. Pieter van Stein legde Doninique een aantal vragen voor.

 

Je werd blij verrast met de PowerVrouw Award 2018 van Kijk Haar! Hoe heb je dit moment beleefd?

Na een bitterbal en een biertje met collega’s in het centrum van Delft ging ik niets vermoedend naar het zomerevent van Kijk Haar! in het Westcord Hotel. Ik kwam een hoop bekenden tegen, was lekker aan het bijkletsen en genoot van het programma van die avond. Tsja en toen kwam de uitreiking van de PowerVrouw Award. Ik had werkelijk geen flauw idee, dat het wel eens om mijn “persoontje” zou kunnen gaan. Patty ging in de zaal op zoek, ik zat helemaal achterin ergens weggedoken. Ik wist echt niet wat ik meemaakte toen ze bij mij uitkwam. ’s Morgens moest ik naar de tandarts, hiervan was ik zo in de stress dat ik mijn ringen was vergeten om te doen en mijn ogen niet had opgemaakt. Ik stond daar dus ineens “redelijk kaal” pontificaal voorin de zaal met een prachtige award, boeket en Rituals verwenpakket. Je krijgt mij niet snel stil, maar hiermee is dat toch goed gelukt.

Een paar jaar geleden nam je deel aan de coaching sessie bij Kijk Haar! Via welk kanaal las of hoorde via ons?

Kijk Haar! PowerVrouw AwardIk kreeg de tip door van een dame van een bureau. Het was een paar dagen voor de datum van het Empowerment Event in oktober 2016, maar ik dacht ach ik probeer het gewoon. Je moest een slogan bedenken om een plek te bemachtigen en ik stuurde zoiets in als Kijk Mij! Ik geef me op voor het Empowerment Event! En daarmee scoorde ik mijn deelname aan het event.

Hoe heb je de coaching sessies ervaren?

De coaching sessies vond ik echt super. Ik draaide op het moment van het event ook de verplichte trainingen bij het UWV waar ik samen met nog zo’n 10 andere professionals niks leerde. Wij noemden het onder elkaar gekscherend het lotgenoten clubje! Bij Kijk Haar! kreeg ik echter tools aangereikt waarmee ik mijzelf als oudere werkzoekende nog beter in de markt kon zetten.

Je hebt actief deelgenomen aan de netwerkwandelingen. Welke wandeling is je bijgebleven?

Pieter leerde ik kennen tijdens de workshops van groep 6. Er liepen daar al dames met hem mee. Met het pure netwerken had ik niet zo veel, maar de combi van wandelen en netwerken, sprak mij wel aan. Met Pieter op Pad is gezellig, hij vangt nieuwkomers goed op en ook al kom je meerdere malen in dezelfde stad, hij weet het toch iedere keer weer te presteren om je plekken te laten zien, waar je nog nooit bent geweest. De wandeling vorig jaar in Amsterdam is mij bijgebleven. Het was fantastisch weer, we fotografeerden ons helemaal suf, gingen een drankje doen in het Canal Hotel en eindigden met een klein clubje nog ergens met een patatje op een plein voordat we huiswaarts gingen met de trein. Mijn mobieltje van nog geen 3 maanden raakte nog een Amsterdams paaltje, belandde op de keien en had de nodige schade, maar dat mocht de pret niet drukken. De foto’s waren fantastisch en het mobieltje doet het (met barst in het scherm) nog steeds.

Bij de gemeente Delft heb je een fijne nieuwe baan. Wat is hieraan allemaal aan vooraf gegaan tijdens je rol als werkzoekende?

Ik ben 3 jaar werkzoekend geweest. Was net 49 en dacht, het zal wel lastig worden, maar ik ben altijd wel weer aan het werk gekomen dus het zal nu ook wel weer lukken. Na het verlies van mijn stem, een inbraak, mijn moeder die haar enkel brak, een hernia, geen reacties op sollicitaties, afwijzingen met een strekking die de dames bij Kijk Haar! allemaal wel kennen en 500 sollicitaties verder belde Tempo-Team of ik tijdelijk bij gemeente Delft aan de slag wilde voor 24 uur. Ik zei, ja hoor, alles beter dan thuis zitten en wie weet, kan ik daar nog wel goed werk verrichten. Ik kwam daar in een warm bad terecht, kon de druk van de ketel halen en ging er andere klussen bij doen. Ik kwam binnen voor 24 uur, mijn contract werd weer verlengd en mijn uren werden uitgebreid naar 30 en vervolgens 36 uur. Ik sprong overal bij en van 1 november 2017 t/m juni 2017 werkte ik voor 2 afdelingen. Per 1 juli heb ik een vast contract aangeboden gekregen en werk ik voor een van de wethouders op het bestuurssecretariaat.

Je bent voor Kijk Haar! een stabiele aanhoudende supporter. Een poosje geleden mocht je voor het blad ZIN je verhaal doen over je deelname aan ons aanbod. Hoe heb je dat interview ervaren?

Het interview was met mijn naamgenoot Dominique Prins. Ik vond het leuk om mijn ervaring met Kijk Haar! te delen en hiermee het fantastische werk van Patty Knoops en alle anderen die hieraan belangeloos meewerken te promoten.

Welke tips heb je voor andere vrouwelijke werkzoekende professionals van rond de 50 jaar en ouder?

Mijn tip is, laat je niet ontmoedigen door al die “copy / paste” afwijzingen, blijf in jezelf geloven en met een beetje geluk komt er ineens toch een werkgever op je pad die wel wat ziet in een oudere die met de nodige kennis, ervaring en kwaliteit een waardevolle bijdrage kan leveren aan een goed lopende organisatie!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Wil je response geven?
Graag zelfs!
Voel je vrij om een reactie te plaatsen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *