De kracht van 50 netwerkwandelingen

De kracht van 50 netwerkwandelingen (blog Pieter van Stein)

Als liefhebber van wandelen kwam ik de afgelopen paar weken mooie artikelen over de heilzame werking van bewegen tegen in het AD van mijn warme connectie Dominique Prins en in het weekblad Libelle.

 

Het is bewezen dat wandelen een positief effect heeft op je stemming. Bewegen in de natuur helpt stress bij mensen verminderen en gedachten te ordenen. Optimistische gevoelens worden tijdens wandelingen versterkt en de angst- en piekergevoelens nemen af. Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie, geeft ook aan dat lopen je creativiteit en je productiviteit bevordert.

Ruim een jaar geleden ben ik namens stichting Kijk Haar! begonnen met het organiseren van wandelingen voor vrouwelijke werkzoekende professionals van 47+ met als doel nieuwe verbintenissen tot stand te brengen en een stuk afleiding te bieden. Want in de natuur is van alles te beleven.

Het kleine geluk is altijd voor handen als we er maar oog voor hebben. Van de week, tijdens de 46ste netwerkwandeling in Rotterdam, was er van alles te ontdekken in de Historische tuin Schoonoord. Al ervaren we momenteel de kou die bij de winter hoort, het voorjaar is nabij. Dat gevoel geven mij de witte tapijten van Sneeuwklokjes en felgele Winterakonieten.

Op LinkedIn heb ik al diverse malen een blog geschreven over de netwerkwandelingen. Er is ook zoveel over te schrijven! Over enkele weken vindt de 50ste netwerkwandeling plaats. Eerlijkheidshalve heb ik noot aan een getal gedacht toen ik de eerste wandelingen ging uitzetten. De netwerkevents in de natuur en in steden volgen elkaar op en dan opeens staat de teller op 50!

150 deelneemsters

Waar ik echt blij van word is alle positieve respons van de deelneemsters. Fijne feedback waaruit blijkt dat de beweging met gelijkgestemden hun goed doet. Veel van de inmiddels 150 deelneemsters vonden gelukkig weer nieuw werk. Voor die dames komen er weer andere werkzoekende vrouwen in beeld.

Ik vind het prachtig dat ex-deelneemsters en deelneemsters die frequent aan de netwerkevents (soms al wel meer dan 25 keer) deelnemen fantastische ambassadrices zijn! Zij zijn het die de wandelingen van Kijk Haar! bij andere werkzoekende dames onder de aandacht brengen. Op deze wijze is er een community ontstaan die elkaar op allerlei gebied versterkt. En er ontstonden zelfs vriendschappen!

Nu de 50ste netwerkwandeling bijna een feit is vind ik het leuk om met mijn warme connecties, trouwe volgers en met nieuwe geinteresseerden de respons te delen van een aantal trouwe wandelaars. Ik ben altijd enthousiast over het verloop van de netwerkwandelingen maar wat vinden de werkzoekende dames er zelf van?

Positieve feedback

Hieronder een greep uit de vele reacties die ik eerder mocht ontvangen.

 Ja, ik heb weer nieuwe, fijne mensen ontmoet en het gevoel dat ik mijn tijd zinnig heb besteed.

 Vanwege de ongedwongen sfeer zou ik deze wandelingen aan anderen aanraden, met name als ze netwerken ’eng’ vinden of het nieuw voor hen is. Hier kun je ervaren hoe makkelijk en leuk het is om nieuwe contacten te maken.

 Het is plezierig, al genietend van een mooie omgeving, ervaringen met elkaar te delen en te horen waar ieders ambities liggen. 

 Het is een ontspannen en prettige manier om nieuwe mensen te ontmoeten die met dezelfde dilemma’s worstelen.

 Het leuke van de wandelingen is dat ze afwisselend zijn. Ik geniet van het lopen en de gesprekken, in elke omgeving. Overal is wel iets te zien of ervaren dat de zinnen prikkelt!  

 Heerlijke wandeling, die uitnodigde tot goede gesprekken. In zo’n relaxte ambiance waar we met elkaar kunnen genieten van schoonheid van de natuur is het gemakkelijk om met elkaar in gesprek te gaan en het creëert meer openheid dan binnenshuis.

 Ik was mentaal helemaal opgeladen toen ik thuis kwam!

Los van deze mooie feedback over het verloop van de wandelingen ontving ik ook meerdere aanbevelingen!

Inmiddels heb ik twee wandelingen gedaan waarin het enthousiasme en de bevlogenheid van Pieter mij positief hebben gestimuleerd en een boost hebben gegeven om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Pieter heeft oog voor detail en kan mensen verbinden ! Pieter heeft mij tijdens de laatste wandeling met andere ogen naar mijn eigen stad laten kijken. Echt een openbaring !

Ik heb Pieter leren kennen op een van de trainingen van Kijk Haar! Een warme persoonlijkheid met een luisterend oor en een natuurlijke gave om mensen bij elkaar te brengen. Als gastheer tijdens de netwerkwandelingen vangt hij nieuwkomers op en brengt ze met anderen in contact. Daarnaast is hij heer en meester in het samenstellen van programma’s en weet hij door zijn charme deuren te openen die voor anderen gesloten blijven. Een lunch in de schitterende tuin van het Canal House in Amsterdam was hiervan onlangs het resultaat.

Pieter is een gastheer en organisator pur sang! Hij initieert en begeleidt de netwerkwandelingen van Stichting Kijk Haar! op een inspirerende wijze en weet mensen met elkaar te verbinden. Met oprechte belangstelling voor de ander en de omgeving, wandel ik graag met hem mee en kom je op de mooiste plekjes tijdens je reis naar werk. Zijn enthousiasme is aanstekelijk en het is een aanrader om met Pieter te mogen werken!

Inmiddels heb ik aan verschillende door hem georganiseerde netwerkwandelingen deelgenomen. Pieter weet mensen te enthousiasmeren. Hij is bevlogen, communicatief sterk en heel sympathiek. Met tomeloze energie leidt hij de groep als een volleerde gids door prachtige steden en groene gebieden en toont de meest bijzondere locaties. Hij heeft oprechte aandacht en belangstelling voor alle aanwezigen, zowel op werkgebied als privé. Pieter onthoudt alles en komt geregeld terug op eerdere gesprekken. Dat waardeer ik altijd zeer. Hierdoor voel ik me gehoord, gezien en omarmd!

 

Tekst: Pieter van Stein

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Wil je response geven?
Graag zelfs!
Voel je vrij om een reactie te plaatsen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *