Bodycrème of plakkous?

In het leven moet je keuzes maken. Soms maak je de juiste keuze, en soms ook gewoon de verkeerde. Het voordeel van ouder worden vind ik, dat je wat steviger in je schoenen staat en dat je wijzer wordt.

 

Ik mag dan een aantal jaren geleden de vijftig gepasseerd zijn, sta best heel stevig in mijn schoenen, maar ik maak nog regelmatig de verkeerde keuze. Ik zou ook best nog wel een veertiger willen zijn, ik zou liegen als ik het zou ontkennen. Meestal is dat op de momenten dat ik erachter kom dat de tand des tijds er al flink aan het inhakken is. Zoals daar zijn de ochtenden; sprong ik vroeger ’s morgens mijn bed uit om als een gek naar de badkamer te rennen en dan onder de douche te springen. De laatste jaren gaat het iets minder soepel. Meestal stap ik langzaam mijn bed uit (tegenwoordig al een hoger bed met elektrisch bedienbare bodem) om voorzichtig mijn voeten op de grond te zetten en probeer ik te negeren dat het al flink kraakt in mijn ledematen.

Dat de souplesse langzaam mijn lichaam verlaat, ervaar ik ook wanneer ik me bij mijn sportschool spontaan opgeef voor een groepsles Yoga. Yoga is goed voor je lijf en je hoofd, en zo ingewikkeld kan het toch niet zijn? Dat het voor mijn lijf een ware kwelling is had ik niet verwacht. De dames om mij heen doen met gemak “de schommel” terwijl ik nog zit te stuntelen met armen en benen die spontaan in de kramp schieten en tenslotte ter plekke een nieuwe houding bedenk die beter bij mij past; “de glijbaan”. Yoga is duidelijk een sport waar je niet te licht over moet denken (zeker als je het nog nooit gedaan hebt), maar ik heb zelf de keuze gemaakt om het te doen toch??

Waar je ook niet te licht over moet denken, is het dragen van een string. Ik heb me ooit eens zo’n ding laten aansmeren, dit zou wel zó geweldig zitten ook als je er nog nooit een gedragen zou hebben. Het voordeel van een string zou zijn dat je hem onder iedere strakke broek zou kunnen dragen. Ja en als je dan moet kiezen tussen een sexy string of een libidokillende Bridget Jones slip tot onder je oksels, dan is de keuze snel gemaakt. Geloof me, ik heb serieus gewenst dat ik de keuze had laten vallen op het dragen van de libidokillende slip, ik moest steeds uitleggen waarom ik op mijn hand aan het blazen was…..

Zo heb ik ook ooit de keuze laten vallen op plakkousen. Je kent ze wel, nylonkousen met een plakrand. Het was nog in de tijd dat ik ’s morgens om 07.15 uur in mijn auto stapte om naar mijn werk te gaan. Ik ben absoluut geen ochtendmens, dus de avond ervoor de kleding etc. al klaargelegd. Dat ik na het nemen van de douche iets toch wel behoorlijk over het hoofd gezien had, bleek later op de dag toen ik een gast bij de receptie op ging halen. Ik merkte het al toen ik naar de receptie liep……een van mijn kousen zakte af. Lekker is dat zeg, zie je er charmant uit in een leuk jurkje en kittige naaldhakjes, moet je zo halverwege je dijbeen met je hand die afzakkende kous op zijn plek proberen te houden. Terwijl ik de weg naar de receptie vervolgde, bedacht ik me dat ik me na de douche van die ochtend heerlijk had ingesmeerd met bodycrème. Daarbij natuurlijk niet mijn benen vergeten, en dát was dus precies de oorzaak van mijn afzakkende kous. Want stond dat niet duidelijk op de verpakking? Tsja, wanneer ik net uit mijn bed kom dan slapen mijn hersenen nog. Ik haalde mijn gast op probeerde zo onopvallend mogelijk mijn kous op zijn plek te houden. Dat dit zgn. ‘onopvallend mogelijk’ inhield dat ik met een soort limp van de categorie ‘herr Flick’ naast de man liep, probeerde ik nog heel even te negeren. Totdat hij mij vragend aankeek.. Ik zei: “U vraagt zich vast af waarom ik zo raar loop..”. Hij zweeg diplomatiek.. “Dat komt omdat ik probeer zo charmant mogelijk te lopen, terwijl ik een nylonkous draag die op dit moment aan het afzakken is, normaliter loop ik anders hoor….” De man dacht even na om vervolgens in lachen uit te barsten. “Dit heeft nog nooit iemand tegen me gezegd”, vertrouwde hij me met een vette knipoog toe.

Volgende keer maar weer de panty gepakt..

Namasté

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Wil je response geven?
Graag zelfs!
Voel je vrij om een reactie te plaatsen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *