Sandra Lagace

Blijf altijd geloven in jezelf, wat anderen ook zeggen

Binnenkort staat er een volledig nieuwe trainingssessie op het programma, ‘Wat is jouw IKIGAI’, gegeven door Sandra Lagace, eigenaar van Lagace HR Training & Coaching (www.lagace.nl). De titel van het programma maakt natuurlijk razend nieuwsgierig! Dit samen met het feit dat Sandra ook voor het eerst een training voor Kijk Haar! gaat geven roept om een nadere kennismaking. Pieter klom in de pen om haar een aantal persoonlijke vragen te stellen. 

Sandra LagaceSandra, wat leuk dat je in beeld bent gekomen bij Kijk Haar! Hoe is dat gegaan? Wie ontdekte wie?

Ja, heel erg leuk, Pieter. ik ben erg dankbaar dat ik een workshop voor Kijk Haar! mag verzorgen. Ik heb Patty en Kijk Haar ontdekt. Al snel werd een afspraak voor een kennismaking gemaakt en er bleek een enorme klik te zijn.

We hebben een paar uur gezellig zitten praten en blijken veel overeenkomsten te hebben. Ik raakte steeds enthousiaster!

Tijdens je carrière heb je diverse rollen vervuld. Kun je in het kort beschrijven hoe je uiteindelijk op het punt bent uitgekomen waar je nu staat?

Mijn passie voor mensen loopt als een rode draad door mijn carrière heen. Toen mijn eerste baan als HR Manager mij werd aangeboden in 1997 kon ik niet vermoeden dat ik zou staan waar ik nu sta in 2018.

Ik heb diverse rollen in HR bij grote internationale bedrijven vervuld. Op een gegeven moment begon het te kriebelen en wilde ik meer. Inmiddels was ik gecertificeerd NLP Master en NLP Coach en in 2010 ben ik mijn eigen bedrijf gestart in HR advisering, training en coaching. Ik ontdekte dat ik energie krijg van mensen inspireren met hun persoonlijke ontwikkeling en ben dit als mijn missie gaan zien. Ik coach en ontwikkel mijn eigen trainingen. Daarnaast doe ik interim werk voor bedrijven in HR Advies, training en coaching.

Voor Kijk Haar! ga je een sessie verzorgen. Wat is de rode draad van deze sessie?

Ik ga een workshop geven `Wat is jouw IKIGAI? (jouw reden van zijn)’. Deze workshop laat je zien hoe je een positieve wending aan je leven kunt geven en hoe je jouw plannen, dromen en ideeën concreter kunt maken.

Passie is heel belangrijk. Wat is naast het helpen van mensen met hun persoonlijke ontwikkeling nog meer een passie van jou?

Dieren! Daar word ik blij van. Ik heb geen huisdieren. Mijn favoriete hond is de Berner Sennen. Als ik deze hond zie, voel ik me gelukkig. Ik wil er ooit zelf een aanschaffen, als ik meer tijd heb.

Welke mensen of dingen inspireren jou?

Mensen met een verhaal, dus eigenlijk iedereen. Het intrigeert me wat mensen beweegt, of niet, en waarom ze de dingen doen, of niet doen, wat hun ervaringen zijn in het leven.

Op welke wijze kun jij een bron van inspiratie zijn voor anderen?

Ik laat graag zien hoe veel gemakkelijker het leven kan zijn dan we vaak denken. Confucius zei al dat het leven eigenlijk heel simpel is en dat de mens het onnodig gecompliceerd maakt. Ik geef inzicht en houd een spiegel voor en zet aan tot actie.

Wat is het mooiste compliment dat je recent hebt mogen ontvangen?

Van mijn moeder; `Je bent heel erg goed’.

Wat doe je graag als je niet aan het werk bent?

Hardlopen, met mijn partner relaxen, naar de bioscoop met mijn moeder en broer, met vrienden lekker eten of borrelen.

Welke levensles heeft invloed op je huidige leven?

`Iedereen heeft de hulpbronnen in zich die nodig zijn om veranderingen in gang te zetten.’

Hulpbronnen die je in je hebt … meestal een goed gevoel, iets dat je al kent, kunt, kan … Misschien ben je vergeten dat je het kan. Misschien is dat goede gevoel op de achtergrond geraakt. Vroeger was je zo vrolijk, vol zelfvertrouwen, leergierig (hoe denk je dat je hebt leren lopen of praten of lezen of zwemmen of fietsen …? Omdat je dat leuk vond.) Misschien nu niet meer en tòch heb je die hulpbronnen in je. Ergens in je onbewuste drijft die hulpbron.

Welk boek wil je iedereen aanraden om te lezen?

`De kracht van het nu’ van Eckhart Tolle.

Wat is jouw favoriete moment van de dag en waarom?

Het moment in de vroege ochtend dat ik mijn eerste kop koffie neem. Een nieuwe dag biedt nieuwe kansen. Ik vind het heerlijk als ik nog al die kansen voor me heb liggen en ik bedenk wat ik allemaal ga doen.

Welke waardevolle tips wil je vrouwelijke werkzoekende professionals meegeven?

  • Blijf altijd geloven in jezelf, wat anderen ook zeggen.
  • Blijf altijd in beweging. Van stilstand is niemand beter geworden.
  • Wees zichtbaar. Laat jezelf horen, zien. Laat de wereld weten wat je kan en wat je zoekt.
  • Laat je netwerk voor je werken. Gebruik je netwerk, ken je netwerk. Verdiep je in je netwerk. Maak afspraken voor koffietjes.
  • Zorg voor een goed LinkedIn profiel. Laat je adviseren over een goede profielfoto (nee, niet die van je vakantie met zonnebril of die selfie in de auto achter het stuur) en een krachtige omschrijving van jou en je kwaliteiten.
  • Denk in oplossingen.
  • Be happy! ? Wanneer je positief bent, komt er meer op je pad en zie je ook meer dan wanneer je dat niet bent.

Wat verwacht je van de sessie bij Kijk Haar?

Een leuke middag met mooie en slimme 50+ meiden die ik weet te inspireren en die mij weten te inspireren.

 

1 antwoord

Plaats een Reactie

Wil je response geven?
Graag zelfs!
Voel je vrij om een reactie te plaatsen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *