Bekentenissen van een afvallige

Afvallen, onlosmakelijk verbonden met Kerstmis, Oud en Nieuw en zomer(vakantie). Afvallen vind ik een drama. Ik ben niet iemand die op 3 blaadjes sla, 6 wortelen en 3 liter water per dag kan leven. Blijf af van mijn kookwijntje!

 

Toen ik een twintiger/dertiger was, kon ik eten wat ik wilde en kwam er geen grammetje bij. Dat is na mijn veertigste wel anders geworden. Als ik mijn beste vriendin moet geloven, ben ik niet dik maar heb ik een “rijper” figuur. Haha, prachtig verpakte woorden. Ik ga niet zeuren dat de tand des tijds er flink inhakt want ik ben goed gezond, heb soms wat last van rare kwaaltjes, maar het leven is verder goed voor me.

Bij de grote drogisterijketens speelt men handig in op het fenomeen afvallen. Bij de kassa staan diverse soorten preparaten die zullen helpen bij het afvallen. Het ene merk belooft nog meer dan het andere. Ik heb ooit eens een advertentie van pleisters gezien, daar kon je ook zoveel gewicht mee verliezen. Natuurlijk val je gigantisch af met een pleister over je mond. Maar afvallen d.m.v. zo’n pleister, die je dan ongeacht waar op je lichaam plakt, daar geloof ik niet in. Ik zou best willen dat ik de ijzeren discipline zou hebben om 6 keer per dag een beetje te eten en minimaal 5 keer in de week me een uur lang in het zweet te werken op de sportschool. Helaas ben ik zo sterk als een vloeitje (zegt een goede dierbare vriend altijd liefdevol tegen me) en hou ik dat niet lang vol.

Ik heb werkelijk van alles al geprobeerd, jaren geleden heb ik ooit eens met een knalrode “zweetbroek” op de tennisbaan gestaan. De commercial beloofde gouden bergen. Doordat je extra ging zweten in die broek, ging je veel vocht verliezen. Nou het klopte hoor. Het vochtverlies vulde ik moeiteloos aan met een paar heerlijke biertjes, want een dorst dat je krijgt na zo’n potje tennis… De volgende poging die ik waagde was met mijn BFF, we gingen skeeleren. Hartstikke leuk natuurlijk, zij een paar skeelers van haar dochter en ik had een paar via een collega op de kop kunnen tikken. We zochten een rustige boerenweg in de polders op. Het skeeleren ging me best af, heb vroeger ook veel geschaatst op noren. BFF gaf ik een paar skistokken voor het evenwicht, die had nog niet zoveel zelfvertrouwen. De eerste paar honderd meter ging prima, totdat BFF alvast wat aardappels ging rooien voor de boer. Dit geheel onbedoeld natuurlijk, maar de bocht door ging haar wat moeilijk af, waardoor ze midden tussen de aardappels terecht kwam. Ook geen goed idee dat skeeleren.

Daarna zijn er verschillende apparaten aangeschaft, die in een sportschool absoluut niet zouden misstaan. Ik heb in ik weet niet hoeveel verschillende houdingen op mijn trilplaat gestaan, het enige dat ik daarmee lostrilde waren de vullingen in mijn kiezen. Ik had een crosstrainer, een spinningfiets, een fitnessbal, een touw om mee te springen met zo’n handige teller erop. Mijn echtgenoot haalde ook nog een buikspierbank en een buikspierbeugel van zolder.. Kortom seen it, done it, been there. Ik vergeet bijna nog de praktische Ab huppeldepup apparaten, je weet wel die multifunctionele apparaten van Tell Sell. (Als je er binnen 10 minuten een telefonisch bestelde, kreeg je de tweede gratis) Mijn zus had een zo’n ding, ik kan me herinneren dat het een soort stoel was waarin je ging liggen, doordat je dan met je handen aan de hendels trok was het ook weer goed voor de buikspieren.. Nou ik heb het geweten, ik lag horizontaal op de grond. Niets voor mij! Ik doe twee keer in de week mijn ding op de sportschool en ga niet meedoen aan de afvalhype.

Geef mij maar chocolade, want wij vrouwen wij houden van chocolade. Chocolade, daar ga je je gelukkiger door voelen. Het wordt zelfs beschouwd als een afrodisiacum, een libido verhogend voedingsmiddel. Het is een hele goede bron van Phenylalaline, een stofje die in je lichaam wordt omgezet in Dopamine. Een portie van 20 gram échte pure chocolade (minimaal 70% cacao) is hartstikke goed voor je, derde voordeel is dat het ook groente is (cacaobonen). Resumé; geluksgevoel, libido verhogend, groente. Dus, chocolade is multifunctioneel. Daarom geldt voor mij: “Mijn innerlijke schoonheid heeft gewoon wat meer ruimte nodig.”

Maak er een mooi jaar van!

Maria

 

 

3 antwoorden
 1. Froukje van der Linden
  Froukje van der Linden zegt:

  Hoi Maria,

  Wat een prachtig en herkenbaar geschreven blog van jou. Ik doe met jou mee met alle bekentenissen. En…..ik sluit mij volledig aan bij je laatste zin; jouw en ook mijn innerlijke schoonheid heeft gewoon wat meer ruimte nodig!

  En natuurlijk voor jou en alle anderen een mooi, warm, gezellig en ruim 2017 gewenst, in alle opzichten!

  Lieve groet,

  Froukje

  Beantwoorden
  • Maria van den Berg
   Maria van den Berg zegt:

   Hoi Froukje, dank je wel voor jouw leuke reactie! Ben altijd blij met feedback, zeker als het positief is????. Ik hoop je in de toekomst weer eens te ontmoeten. Ook voor jou een in alle opzichten mooi nieuw jaar gewenst! Liefs, Maria

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Wil je response geven?
Graag zelfs!
Voel je vrij om een reactie te plaatsen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *