netwerkwandeling Scheveningen

90 x beweging, gezelligheid en ontmoetingen

Lieve lezers,

Ik hoop dat jullie een fijne jaarwisseling hebben gehad en ook een mooi nieuwjaar toegewenst!! Je zult het zien: 2019 heeft mooie plannen voor jou en mij! Ik begon dit nieuwe jaar direct met een uitdaging. Ik heb me laten aanmoedigen en overtuigen om het een en ander op te schrijven over de 90e netwerkwandeling van Kijkduin naar Scheveningen. Want wat was dat een leuke dag!

 

Wat een perfect idee dacht ik, toen ik de aankondiging zag van Pieter van Stein van stichting Kijk Haar! voor een netwerkwandeling. Lekker een strandwandeling! Vooral omdat ik al wist dat mijn kerstdagen zouden bestaan uit bankhangen, eten en weinig doen. Dit was wat ik nodig had om uit de impasse te komen: beweging, gezelligheid en ontmoetingen, kortom positieve energie!

Dus ging ik vrijdag vrolijk en opgeruimd met de trein naar Den Haag. Bij aankomst in de stationshal werd ik weer hartelijk ontvangen door iedereen. Sommige dames kende ik nog niet. Anderen had ik eerder mogen ontmoeten tijdens een netwerkwandeling in het mooie Amsterdam. Een goede sfeer kwam mij tegemoet en ik raakte al snel in gesprek met andere vrouwen die ook ‘ in between jobs’ zijn. Herkenning en erkenning geven steun. Het viel me op dat iedereen positief was en een open houding had.

Aangekomen in Kijkduin was het prachtig wandelweer. We liepen door de duinen naar het strand, ik merkte dat de benenwagen begon te piepen en te kraken… even afzien! Hijgend en puffend probeerde ik zo normaal mogelijk het gesprek met andere dames aan te gaan. Toen werd het bevestigd: 2019 ‘to do list’ als eerste: bewegen!!

Maar dan eindelijk, daar zag ik het strand en de zee. Ik haalde diep adem en wist niet hoe snel ik weg moest komen uit dat mulle zand. Ik liep in een gestaag tempo verder, ondertussen genietend van het uitzicht!

Ook zag ik dat men bezig was met het bouwen van de vuurstapel (als dat maar goed gaat, dacht ik nog…..). Bij de haven streken we neer bij Restaurant Di Sopra waar we heerlijk konden bijkomen, eten en drinken. Een goede kaart en voor elk wat wils. We raakten in gesprek met Odinda Klune, een spontane jonge vrouw die ons bediende. Ze vertelde dat haar vader een online uitzendbureau online heeft. Door middel van swipen kun je zien of je een match bent met een potentiële werkgever. Dat was een goede tip en het onderzoeken waard. Dat is precies waar netwerken over gaat: kennismaken, praten, elkaar bevragen en oprechte belangstelling tonen. De mooie wandelingen in verschillende steden en de natuur maken het nog meer bijzonder.

Wat een heerlijke dag heb ik gehad! Ik ben heel blij dat ik ben meegegaan! Voldaan en wat rozig nam ik afscheid van de leuke groep vrouwen en van Pieter. Wat een geweldig initiatief van Kijk Haar!

Nicky   

https://www.linkedin.com/in/nickyvertkas/

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Wil je response geven?
Graag zelfs!
Voel je vrij om een reactie te plaatsen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *